Tornem amb el #píndolaDay02

Dissabte 7 de març 2015
de 10h a 14h
Centre VISIONS
C/ Igualada, 4
Barcelona

Booleans no ha mort, només reposàvem. Després d’aquesta temporadeta de silenci, recuperem les activitats obertes de coneixement compartit, i ho fem amb un format que ja vàrem estrenar l’any passat: els píndolaDays. Novament amb un menú variat de xerrades curtes sobre programació, disseny web i cultura digital per a tots els gustos.

Aquí teniu el llistat de píndoles d’aquesta segona edició:

Introducció a l’API de Flickr
per Jordi Borràs @xordiet
Consultar programàticament el banc d’imatges d’aquesta xarxa social de fotografia ens obre un món de possibilitats a l’hora de crear aplicacions i mashups on la fotografia tingui un paper important. Una empenteta inicial a la seva API ens ajudarà a arrencar.

L’ús de CDNs a pàgines web
per Ferran Esteve @ferranel
Coneixes els avantatges d’allotjar les imatges, fulles d’estil i altres recursos estàtics d’una web de forma distribuïda en diversos servidors? Si la resposta és no, aquesta píndola t’il·luminarà sobre les bondats dels Content Delivery Networks per maximitzar el rendiment dels teus llocs web.

Llenguatges de programació curiosos
per Raquel Luján @RekiLu
Java, C++, Python… Aquests ja els coneixem. Què passaria si el codi l’haguéssim d’escriure a base de frases i exabruptes de l’Arnold Schwarzenegger? O si ho féssim utilitzant espais en blanc? O si el llenguatge l’hagués creat l’orangutan bibliotecari de les novel·les de Terry Pratchett? Ook! Doncs amb aquesta píndola coneixerem els llenguatges més estranys amb els quals podem programar.

Bugs i glitches als videjocs
per Toni Jau @tonijota
A Booleans ens agraden els errors… Bé, és veritat, no sempre; però sí que ens encanten aquells que provoquen resultats divertits, curiosos, estranys, humorístics… En Toni Jau, n’ha fet una bona recopilació del món del videojoc, perquè passem una bona estona repassant-los.

Sass nivell zero patatero
per Dani Sevilla @canborrissol
SASS permet incorporar conceptes de programació a les fulles d’estil de manera que agilitzem la maquetació d’una web. Amb aquesta introducció, que en Dani ens promet molt bàsica, farem els primers passos d’aquest, cada cop més estès, llenguatge de preprocessament de CSS.

Introducció al visualdata interactiu amb D3.js
per Albert Carles @albertcarles
La visualització de dades ja fa temps que ens fascina, i aquesta biblioteca de JavaScript ha esdevingut l’eina més potent i especialitzada per portar projectes de visualdata a la xarxa. En coneixerem els conceptes bàsics per què després cadascú pugui explorar-ne totes les seves possibilitats.

La inscripció és gratuïta però tenim un espai reduït i hem de limitar les places, si vols assistir-hi, si us plau, envia’ns un correu a info@booleans.cat i et reservarem una plaça.

Us esperem el dia 7

23. febrer 2015 de Albert Carles
Categories: PíndolaDays, Xerrades | Comments Off on Tornem amb el #píndolaDay02