Workshop: Glitch, art digital mitjançant l’error

Dissabte 16 de novembre 2013
d’11h a 14h
Centre VISIONS
C/ Igualada, 4
Barcelona

La paraula glitch s’utilitza per fer referència a aquells errors que ocorren en un entorn digital i que fan que el sistema, tot i continuar funcionant, ho fa d’una manera estranya, anòmala, no prevista… Des de fa anys, artistes digitals d’arreu, han explorat aquest tema i, com una mena de dadaisme modern, l’han utilitzat com a tècnica per crear/alterar les seves peces, ja siguin imatges estàtiques o en moviment, sons, videojocs, etc.

En aquest nou taller de Booleans, pretenem fer precisament això, experimentar amb tècniques que provoquin disfuncions a dispositius o als arxius que contenen i extreure’n resultats plàsticament interessants, deixant-nos sorprendre pel caràcter aleatori de l’error.

La dinàmica del taller pretenem que sigui la de compartir coneixement entre els participants, de manera que nosaltres proposem algunes de les tècniques (les que coneixem) per crear glitchs, però ens agradaria poder-ne conèixer d’altres. Si has treballat el tema o alguna vegada se t’ha acudit que seria interessant fer experiments amb els errors de les màquines, vine a compartir-ho amb nosaltres, segur que serà divertit.

Per al taller només cal que portis un ordinador per treballar, sobre el qual prometem no fer-hi cap destrossa. Però si a més resulta que tens un ordinador vell que no t’importa que espatllem, t’estarem molt agraïts si el portes. L’experiència de malmetre ordinadors per crear glitchs pot ser molt, diguem-ne, estimulant.

No cal cap tipus de coneixement previ per poder participar en aquest taller, per un cop, tot i que potser utilitzem una mica de programació, serà testimonial i comprensible per a qualsevol assistent, vine doncs sense por a trencar digitalment tot allò trencable.

El taller és gratuït, però degut a l’espai limitat, necessitem que t’inscriguis a:
info@booleans.cat

04. novembre 2013 de Albert Carles
Categories: Tallers | 11 comentaris

Comments (11)

 1. Me interesa participar, glitch hace parte parte de mi investigación doctoral relacionado con netart y son pocos los espacios para este tipo de intercambios. Gracias.

 2. Hola, he estudiado diseño gráfico en la Llotja y ahora estoy estudiando audiovisuales en Emav, y queria información sobre este workshop.
  ¿Que precio tiene?
  Y lo de Glitch serian como los errores de raccord, lo que se supone que el scrip deve preveer y si sale male se modifica en posproducción?

  Espero su respuesta.
  Gracias.

 3. Acabo de ver que es gratuito jajaja.
  Si me confirmas lo que he enviado antes, de lo que creo que es el Glitch, yo querria apuntarme.

  • Hola Laura,
   Más bien un glitch, aplicado a la creación audiovisual, es un error informático que hace que las imágenes/sonidos/videos salgan pixelados, con los colores cambiados, distorsionados… El taller consistirá en buscar maneras de provocar estos errores para después aprovechar los resultados que nos parezcan interesantes.
   No sé si me he explicado.

 4. Me interesa mucho asistir.

 5. Hola,
  Me interesa participar, todavia purdo registrarme?
  Gracias!

 6. Lo repetiréis? Cuándo?

  Gracias.