Workshop: Introducció a la API de Twitter

Workshop Twitter
Dissabte 8 de juny 2013
de 10h a ~14h
Centre VISIONS
C/ Igualada, 4
Barcelona

Inscripció imprescindible via e-mail a: info@booleans.cat

En aquest taller, impartit per Toni Jaume (dissenyador gràfic i programador, però programador i de vegades dissenyador) veurem de manera introductòria i a través d’exemples pràctics com podem explotar els serveis que ens ofereix Twitter a través de la seva API per explotar la informació de perfils d’usuaris (cerques per paraules claus, hashtags, timelines, followers, retweets, etc). Crearem un widget bàsic que mostri els tweets d’un compte de Twitter i que podrem inserir a la nostra pàgina web personalitzant-ho a través de CSS. D’aquesta manera, aprendrem i interactuarem amb els serveis RESTFUL API de Twitter. Per a aquesta part del taller, serà necessari uns mínims coneixements de javascript (si putinejas jQuery molt millor), una mica d’HTML (4 o 5) i CSS (2.1 o 3).

En la segona part del workshop crearem un aplicació amb la qual obtindrem una clau per la API, necessària per interactuar a un major nivell amb el nostre perfil d’usuari; usarem el protocol OAUTH per autenticar-nos amb els serveis de Twitter i veurem com podrem fer follows, unfollows, publicar en Twitter, etc.

El caràcter del workshop serà introductori i estarà acompanyat de petites dosis teòriques per poder donar a conèixer i entendre els conceptes bàsics que contemplen aquest tipus d’aplicacions, que salvant les distàncies són extensibles a la manera d’interactuar amb altres xarxes socials.

Pel taller serà imprescindible un ordinador (MacOS, Windows, etc) amb un editor de textos i com hem comentat uns mínims coneixements de jQuery (javascript), HTML i CSS. Per a la segona part seria ideal alguns coneixements bàsics de PHP.

No us ho perdeu, que a més és gratis

03. juny 2013 de Toni Jaume
Categories: Tallers | 1 comentari

One Comment

  1. m’hi apunto!