Workshop: Arduino, introducció a l’electrònica per a dissenyadors i creadors audiovisuals

Dissabte, 1 de març 2014 – de 10h a 18h
VISIONS Centre d’Il·lustració
C/ Igualada, 4 Barcelona
Preu: 10€


INSCRIU-TE JA! A: info@booleans.cat

Arduino és una plataforma d’electrònica oberta per a la creació de prototips basada en el programari i maquinari flexibles i fàcils d’usar. Es va crear orientat a artistes, dissenyadors, aficionats i qualsevol interessat en crear entorns o objectes interactius.

Des del naixement de Booleans –ara fa prop d’un any i mig– que perseguiem poder muntar un taller d’aquesta plataforma. Alguns de nosaltres n’hem fet tímides aproximacions, però sovint ens hem quedat aturats en el moment de muntar els circuits, i és que els nostres coneixements d’electrònica són més aviat escassos, per no dir nuls. Conscients que és una frustració comuna entre dissenyadors gràfics i audiovisuals, teniem clar doncs, que calia fitxar un expert perquè ens dongués aquella empenteta per començar a explorar les possibilitats d’aquesta famosa eina característica de l’art interactiu.


Així doncs hem “enredat” a Jordi Castells, enginyer industrial i professor d’electrònica amb més de 20 anys d’experiència com a docent, per què, durant un dissabte ens expliqui els conceptes bàsics de l’electrònica i, mitjançant exemples, ens dongui les claus per començar a iniciar-nos en el món de la interactivitat avançada.

El taller tenim previst que duri unes 6 hores, dividides entre matí i tarda fent una pausa per dinar (plegats?). Malgrat que hi haurà una part de contingut teòric imprescindible, el workshop consistirà en afrontar una serie d’exercicis que exemplifiquin els conceptes bàsics de l’electrònica aplicada a la interacció entre món real i el digital.

Per poder participar al taller, a part d’enviar-nos un correu per inscriure’t, aquest cop caldrà pagar una petita quota de 10€, per tal de sufragar les despeses de material i professorat. Així mateix, caldrà que com a mínim cada dos participants portin el següent material:

1 Ordinador portàtil (Mac o Windows)
1 Placa Arduino UNO
1 Cable USB (com els de la impresora)

Si teniu el pack d’iniciació d’Arduino o altres col·leccions de components electrònics com  per exemple: un protoboard, resistències, leds, servos, piezos, motorets, sensors, etc. també seran benvinguts, doncs podràs utilitzar-los pels exercicis i després endur-te’ls.

Tot seguit us posem uns quants d’enllaços sobre Arduino i botigues on podeu adquirir la placa i altres materials per al taller.

Web oficial
http://www.arduino.cc

Una petita guia d’iniciació
http://forefront.io/a/beginners-guide-to-arduino

Botigues
http://www.diotronic.com/
http://ro-botica.com/
http://www.ondaradio.es/
http://www.cetronic.es/

Inscriu-te ja a: info@booleans.cat

10. febrer 2014 de Albert Carles
Categories: Tallers | Comments Off on Workshop: Arduino, introducció a l’electrònica per a dissenyadors i creadors audiovisuals